Εκδρομή στην Αριδαία και Άγιο Αθανάσιο

Εκδρομή στην Αριδαία και Άγιο Αθανάσιο

Για άλλη μια φορά ξεκινήσαμε την εκδρομή μας. Προορισμός ο Άγιος Αθανάσιος. Φθινοπωρινός καιρός, παιχνίδια με τον ήλιο, τα σύννεφα, τη βροχή. Η φύση στα καλύτερά της. Χρώματα, πινελιές καφέ, κίτρινες, κόκκινες. Καμβάς περίτεχνος! Δε χορταίνουν τα μάτια ομορφιά. Στάση για καφέ. Κουβέντες, γέλια, κέφι. Συνεχίζοντας φτάσαμε στα λουτρά πόζαρ στην Αριδαία. Ψιλόβροχο. Τοπίο καταπληκτικό. Ανηφορίζοντας για τις πισίνες ένα δυνατό βουητό καλύπτει τις κουβέντες μας. Άγριο, ορμητικό κάτασπρο από θυμό χτυπιέται το ποτάμι. Δέος που είναι η γαλήνη που αντικρίσαμε την προηγούμενη φορά;

Όλα όμως έχουν την ομορφιά τους. Περπατήσαμε στη φύση, μπήκαμε στην πισίνα όσοι θέλανε και το μεση- μέρι στο Λουτράκι καθίσαμε για φαγητό. Γρήγορη εξυπηρέτηση, νόστιμα φαγητά. Σε λίγο άρχισε ο χορός. Μια μουσική, ένας κύκλος για Τζουμερκιώτες και πόντιους. Και μετά ανηφορήσαμε για τον Άγιο Αθανάσιο. Ένα χωριό στα 1200 μέτρα υψόμετρο. Βγαλμένο λες από παραμύθι. Πέτρινα σπίτια, στενά δρομάκια, κόκκινες σκεπές και φθινοπωρινή ψιχάλα. Καφεδάκι, βολτούλα στα σοκάκια, τοπικά προϊόντα στα μαγαζάκια και από ψηλά αγναντεύεις στο βάθος την λίμνη Κωπαΐδα γκρίζα και την νύχτα να τυλίγει με μυστήριο τον ορίζοντα.
Πήραμε τον δρόμο του γυρισμού γεμάτος εικόνες φύσης και θετικής ενέργειας. Με ομαδικότητα, χωρίς παρεξηγήσεις, χωρίς γκρίνια, όπως πάντα πειθαρχημένοι και συνεπείς. Κάθε φορά διαπιστώνω πόσο σωστά το διοικητικό συμβούλιο οργανώνει με μεθοδικότητα και όρεξη όχι μόνο τις εκδρομές αλλά και όλες τις εκδηλώσεις προσπαθώντας να ευχαριστήσουν όλους τους χωριανούς αλλά και τους φίλους του συλλόγου. Εγώ ανήκω στους δεύτερους.

Όμως αισθάνομαι ότι έχω δέσει με αυτή τη μεγάλη παρέα που με καλοδέχτηκαν και εγώ τους εκτίμησα. Και ύστερα από τόσα χρόνια που τους ακολουθώ του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα υπέροχα ταξίδια που κάναμε μαζί. Είμαι τυχερή που ανήκω και εγώ σ' αυτή την αξιόλογη ομάδα με τους αληθινούς ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται τον τόπο τους. Και ένα μεγάλο μπράβο γιατί σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε το διοικητικό συμβούλιο προσπαθεί και τα καταφέρνει να προσφέρει το καλύτερο σε όλους μας.

Με εκτίμηση, Ηρώ Ροΐδη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *