Γιορτή πίτας στους Ραφταναίους

Εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας Ραφταναίων
May 7, 2014

Γιορτή πίτας στους Ραφταναίους

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η Αδελφότητα Ραφτανιτών διοργάνωσε στις 17 Μαίου 2015 ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ για μία ακόμη χρονιά την καθιερωμένη πλέον γιορτή πίτας. Μια εκδήλωση η οποία πλέον έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των απανταχού Ραφτανιτών και οι οποίοι με χαρά προστρέχουν και συμμετέχουν σ΄αυτή. Από νωρίς λόγω και του εκκλησιάσματος στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί, οι Ραφτανίτες άρχισαν να προσέρχονται στο χώρο της εκδήλωσης.
Ο κόσμος ήταν αρκετός, διότι παράλληλα με την εκδήλωση συνέπεσε και το μνημόσυνο του συγχωριανού μας Χρήστου Λέτσιου. Εφέτος όμως ήταν σύμμαχός μας και ο πολύ καλός καιρός, ο οποίος αρκετές χρονιές απετέλεσε τροχοπέδη στη διασκέδασή μας και έτσι η ημέρα αυτή κύλησε θαυμάσια.. Οι Ραφτανίτισσες νοικοκυρές έφτιαξαν θαυμάσιες πίτες όπως αυτές μόνο ξέρουν και τα τραπέζια μοσχομύρισαν από τις τυρόπιττες, τις λαχανόπιττες και άλλες πίτες και αποτέλεσαν δέλεαρ τόσο στους ντόπιους, όσο και στους φίλους του χωριού μας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή, οι οποίοι τις τίμησαν κατάλληλα και ευχαριστήθηκαν από τις γεύσεις τους.

Εδώ θα πρέπει να συμφωνήσω με την απόφαση του Δ/κού Συμβουλίου της Αδελφότητας αυτή τη φορά η γιορτή να είναι αμιγώς γιορτή πίτας και να μη διανθίσουν την εκδήλωση με άλλα εδέσματα όπως κοτόπουλα κ.λ.π. Μετά τη λειτουργία, στήθηκαν τα τραπέζια κάτω από τον ίσκιο των πλατάνων που υπάρχουν στο χώρο της εκδήλωσης και υπό τους ήχους της ζωντανής ορχήστρας που φρόντισε να υπάρχει το Δ/κό Συμβούλιο της Αδελφότητας, οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν και γλέντησαν με την ψυχή τους, προσπαθώντας έτσι στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε να υπάρξει η εκδήλωση αυτή μια όμορφη όαση μέσα στα προβλήματά τους.

Αφού πέρασε η ώρα αργά το μεσημέρι, όλοι ευχαριστημένοι και ευχόμενοι ο καθένας στον άλλο τα καλύτερα και του χρόνου, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Ευτυχώς που υπάρχουν και διατηρούνται οι εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες μας δίνουν τη δυνατότητας πέρα από το γλέντι και το φαγητό και της αντάμωσης προκειμένου να θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια και τις παλαιές καλές μας στιγμές. Μακάρι τα μέλη του Δ/κού Συμβουλίου της Αδελφότητας να έχουν το κουράγιο και τη δύναμη να εξακολουθήσουν να διοργανώνουν τέτοιες επιτυχημένες εκδηλώσεις, στις οποίες με χαρά να συμμετέχουμε.

ΘΩΜΑΣ ΝΙΚΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *