Rafτανίτες εν δράση..

Ο θρυλικός Άραχθος στα Τζουμέρκα, με τα πολλά πέτρινα γεφύρια, είναι ίσως το καλύτερο ποτάμι για rafting, αφού με τρεις διαφορετικές διαδρομές, από 2ου έως και 4ου βαθμού δυσκολίας, καλύπτει όλες τις απαιτήσεις.
Η πρώτη πλεύσιμη διαδρομή του Αράχθου ξεκινάει από την γέφυρα της Κράψης μέχρι την γέφυρα του Τσιμπόβου. Η οροσειρά του Λάκμου στην αριστερή όχθη, το μικρό αλλά όμορφο φαράγγι και φυσικά το πέτρινο γεφύρι του "Παπαστάθη" είναι από τα δυνατά σημεία φυσικής ομορφιάς που συμπληρώνουν με τα δυνατά περάσματα του Αράχθου την συναρπαστική κατάβαση.
Τα δυσκολότερα περάσματα του ποταμού βρίσκονται στην αρχή αυτής της διαδρομής και είναι γνωστά ως "συμπληγάδες" αφού τα βράχια στη μέση του ποταμού κάνουν την κατάβαση υπόθεση για τολμηρούς. Η διαδρομή εξελίσσεται στη χαράδρα κάτω από την ιερά μονή Τσούκας του 11ου αιώνα και την συρμάτινη γέφυρα της “Λυσιάς” που ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού.
Το τρίτο στη σειρά πλεύσιμο κομμάτι του Αράχθου και ίσως το πιο όμορφο της Ελλάδος. Εύκολη διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Αράχθου με σπηλιές και καταρράκτες και το υπόγειο ποτάμι της Κλίφκης. Τελειώνουμε αφού περάσουμε κάτω από το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων με την πλούσια ιστορία του

Ο θρυλικός Άραχθος στα Τζουμέρκα, με τα πολλά πέτρινα γεφύρια, είναι ίσως το καλύτερο ποτάμι για rafting, αφού με τρεις διαφορετικές διαδρομές, από 2ου έως και 4ου βαθμού δυσκολίας, καλύπτει όλες τις απαιτήσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *